Informace pro diváky

Drazí návštěvníci,

vyberte si z nabídky kulturního programu v našem amfiteátru u Vily Na Landeku a věřte, že se máte na co těšit. Jeho neopakovatelná atmosféra má ovšem díky podmínkám, které nám diktuje vyšší moc, trochu jiná pravidla, než v kamenném divadle. Dovolte nám proto pár rad a připomínek, které by Vám měly pomoci naplno prožít celou akci bez jakéhokoliv nepříjemnosti.

Kulturní akce ve Vile na Landeku Kulturní akce ve Vile na Landeku Kulturní akce ve Vile na Landeku

Jak se k nám dostanete?


1. Parkování zdarma, v areálu Hornického muzea Landek Park

1. Parkování zdarma, v areálu Hornického muzea Landek Park Pro návštěvníky představení, je parkování zajištěno v areálu Hornického muzea Landek Parku, doporučujeme vyjet dříve a navštívit také areál hornického muzea a jeho venkovní expozici.
Z muzea pokračujete dále po vyznačených stezkách:

  • Trasa horal 250 m - před závorou vedle správcovské budovy muzea, se dáte do leva, půjdete kolem odpočívadla a sochy Petřkovické Venuše, vystoupáte po příkrých dřevěných schodech přímo pod vilku, projdete kolem tenisových kurtů a po levé straně budete mít cíl Vaší cesty. Trasa Vám zabere přibližně 5 minut chůze a je vhodná pro fyzicky zdatnější jedince, schody překonávají poměrně velké převýšení.

  • Trasa výletník 550 m - z areálu Landek Parku vyjdete po žluté turistické stezce, po štěrkové cestě směrem do lesa, půjdete okolo závory, držte se směrových šipek ukazujících Vilu Na Landeku. Trasa Vám zabere přibližně 10 minut chůze.
  • Trasa pohodář 1000 m - tuto trasu doporučujeme hlavně při odchodu z Vily. Jako jediná je totiž vždy osvětlená. Za bránou se dejte doleva a pokračujte dolů podél pouličního osvětlení, které Vás dovede k zastávce „Hornické muzeum“ a hlavně zpět k dlažděné cestě, která Vás dovede do Landek parku. Tato trasa je nejméně fyzicky náročná zabere přibližně 20 minut chůze.

2. Zpoplatněné parkování v areálu vily

2. Zpoplatněné parkování v areálu vily - mapa příjezdu zde Uvnitř areálu vily je možné parkovat na vyhrazených místech, parkování je zpoplatněno za 150 Kč/auto.

3. Trasa od MHD

3. Trasa od MHD - návod na příjezd MHD zde Po vystoupení na zastávce Hornické muzeum se dáte přes ocelový mostek a po zelené turistické značce nahoru po dřevěných schodech. Čeká Vás 10 minutový výstup na Landecký vrch, na kterém najdete také vilu a přilehlý amfiteátr.

Pár osvědčených rad

Obuv Chápeme, že šaty dělají člověka, ale doporučujeme zvolit především vhodnou obuv, nejsou vhodné boty na podpatku, amfiteátr se nachází uprostřed rozhlehlého travnatého parku, navíc návštěvníci, kteří zvolí variantu parkování zdarma v hornickém muzeu, budou muset na místo dojít lesní cestou pěšky.

Chladno Večer se i v létě většinou ochladí, zvlášť když pouze sedíte, nezapomeňte na své pohodlí a tepelný komfort a přibalte si něco na zahřátí (teplé oblečení, deku, podsedák...).

Déšt Přibalte si sebou pláštěnku nebo nepromokavou bundu a přečtete si informace níže v sekci Nepříznivé počasí.

Na vlastní nebezpečí Pohyb v areálu je zcela na vlastní nebezpečí, dohlížejte prosím na sebe i na své děti, majitel areálu nenese za návštěvníky a případná zranění odpovědnost.

Občerstvení Do areálu je zakázáno vnášení a konzumace vlastního jídla a pití. Chutné občerstvení je u nás zajištěno, zakoupit si jej můžete v našem stánku v areálu vily před zahájením akce, či během přestávek v programu.

Ochrana proti hmyzu V případě, že se akce koná ve venkovním areálu a amfiteátru, doporučujeme přibalit si repelent, aby Vás neobtěžovali komáři a jiný nepříjemný hmyz.

Místa k sezení Vstupenky nejsou na konkrétní místo. Platí tedy pravidlo, kdo dříve přijde, ten má lepší výběr. Zároveň prosíme diváky, aby mezi sebou nenechávali záměrně volná místa k sezení. V takových situacích mohou být pořadateli požádání o přesunutí.

Dodržujte prosím tyto nařízení

Přístup do areálu


Přístup do areálu Areál u Vily na Landeku bude návštěvníkům zpřístupněn 60 minut před začátkem akce. Po začátku akce je možné, že nemusíte být do areálu vpuštěni a vstupenka Vám může bez náhrady propadnout.

Video/audio Prosíme o nepořizování video a audio nahrávek, budeme rádi, když si naše představení užijete a nebudete tím rušit ostatní návštěvníky.

Kouření Kouření je možné pouze ve vyhrazeném prostoru pro kuřáky. Neodhazujte prosím nedopalky volně do přírody a areálu.

Zákaz vnášení zbraní Prosíme o ponechání kapesních nožíků a jiných zbraní doma, u nás je nebudete potřebovat. V případě potřeby si organizátor vyhrazuje právo okamžitého vykázání z areálu.

Uplatněná vstupenka V případě uplatnění vstupenky a následného opuštění areálu, Vaše vstupenka již není platná.

Vyšší moc

Nepříznivé počasí

  • Představení se předem neruší ani v případě nepříznivé předpovědi počasí.
  • Zrušení představení se rozhoduje nejdříve v době plánovaného začátku představení.
  • Prší-li v době začátku představení, vyhrazuje si pořadatel právo začátek představení posunout.
  • Představení může začít i probíhat za nepříznivého počasí (např. v dešti).
  • Představení může být přerušeno (i opakovaně) a poté pokračovat.
  • Během představení není možné používat deštníky, neboť omezují viditelnost, z toho důvodu doporučujeme přinést si nepromokavou bundu či pláštěnku.
  • V případě předpokládaného špatného počasí může pořadatel přesunout akci na jiné místo. O této skutečnosti bude informovat na Facebooku, webových stránkách případně emailem.

Zrušení kulturní akce

  • Pokud je představení zrušeno do první poloviny představení (50 % délky představení), vzniká nárok na vrácení vstupného.
  • Vrácení vstupného je možné až ode dne následujícího po dni, kdy bylo představení zrušeno, a to výhradně v místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  • Pokud je představení zrušeno po uplynutí více než 50% délky času představení, nárok na vrácení peněz nevzniká.
  • Pořadatel si vyhrazuje, ze závažných důvodů, možnost změnit, program, inscenaci, obsazení, čas a místo.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši návštěvu!

Tým Vily Na Landeku